ARDAHAN / MERKEZ - Kazım Karabekir Yatılı Bölge Ortaokulu

Kazım Karabekir Yatılı Bölge Ortaokulu

Karagöl Mahallesi, 75. Yıl Caddesi, No 22 Merkez / ARDAHAN
Vizyon
Okulumuzu, geleceğin bilim yuvası olan, bütün üyelerinin mutlu ve başarılı olduğu, her türlü çağdaş donanıma sahip, Eğitim öğretimde çağı takip eden, toplumla bütünleşmiş, herkesin öğrenme fırsatı aradığı ve öğrenme fırsatının yaratıldığı, veli toplum desteğinin sağlandığı, sürekli kendini yenileyen, öğrenmede işbirliğinin esas alındığı, her türlü iletişim yolunun kullanıldığı, canlı, dinamik..... bir eğitim kurumu yapmak.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, kültürel değerlerini benimseyen, gelecek yüzyılın gereklerine bağlı olarak her türlü donanıma sahip, bilimsel düşünebilen, bilgiye ulaşabilen ve bilgiyi kullanabilen, kendi ayakları üzerinde durabilen, ahlaki değerlere sahip, okul ve öğrenmeyi önemseyen, üst öğrenimde başarılı olabilecek öğrenciler yetiştirmek.
Pansiyon Bilgileri
4´er ve 6´şar Kişilik Toplamda 24 oda, 4 Adet Etüt Salonu, 200 Öğrenci Kapasiteli Yemekhane, Çamaşırhane
Lojman
0 -
Okulumuz merkeze yakın olduğundan ulaşımda sorunlar yaşanmamaktadır.
Öğrencilerimizin bir kısmı okul servisi kullanmaktadır.
Merkez /Karagöl Mahallesi
Merkez,
Kontenjan Bilgileri
Okulumuzda 92 yatılı öğrenci bulunmaktadır. Toplamda ise 334 öğrenci mevcudumuz bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler
Öğrencilerimizin Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlemiş olduğu turnuvalara katılmaktadır.
2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında "Tübitak Bilim Fuarı" etkinliği yapılmıştır.
Proje Çalışmaları
BTC ve Atatürk Üniversitesi paydaşlığında gerçekleştirilen "Geleceğe Doğru Bakan Öğretmenler" projesi kapsamında kodlama ve tasarım eğitimi ve sunumu yapılmıştır.
Okulumuzda Z-Kütüphane mevcuttur.